Dödsannons

av annfia

När en anhörig har dött behöver man berätta om dödsfallet på något sätt. Ofta gör man det personligen genom att ta kontakt med familj, släkt och vänner. Vill man nå fler bekanta till personen som dött kan en dödsannons vara bra. Dödsannonsen ger också information om hur ni planerar begravningsceremoni och minnesstund.
Om ni endast vill att de närmaste ska närvara vid ceremonin kan det vara bra att skriva ”ceremonin sker i kretsen av de närmaste”. Det ger vänner och bekanta information om vad som gäller, men då berättar ni också datum och tidpunkt ifall de önskar skicka hälsningar och blommor. Man kan välja att publicera annonsen i lokaltidningen där personen bodde och kanske hade flest vänner och kontakter. Många publicerar i någon av de rikstäckande tidningarna för att nå så många som möjligt. Dödsannonsen skapar vi tillsammans och publicerar i vald tidning i tryckt format ofta med en tillhörande digital version.

En dödsannons innehåller ofta följande:

  • Traditionellt innehåller en dödsannons en symbol.
    Det finns cirka 1 000 olika symboler i bildbanken att välja mellan. Vi kan också specialdesigna en symbol enligt era önskemål.
  • Därefter kommer personens födelsedatum och dödsdatum. Man kan även lägga till ort vid respektive datum.
  • Namnen på närmast anhöriga.
  • Ibland lägger man med en dikt, strof eller personlig hälsning.
  • Information om hur och var ceremonin kommer att hållas, eventuellt information om livesändning.
  • Information om var minnesgåvor kan skickas.
  • Kontaktuppgifter till begravningsbyrån.

Kostnaden för en dödsannons skiljer mycket mellan tidningarna och det är främst storleken och höjden som avgör annonsens pris. En annons kan också publiceras och visas på i minnesrummet på familjesidan.se som en digital webbannons.

Vill du hjälp med en annons, kontakta oss!