Sthlm Craft Week

av annfia

Tillsammans med keramikformgivaren Ingrid Unsöld är vi antagna som utställare under Stockholm Craft Week, 6–9 oktober 2022.

Utställningen ”Evigheten är oändlig” med Ingrids begravningsurnor kommer att visas i vårt skyltfönster under veckan. Vid två tillfällen, 6 oktober kl 17.00 och 9 oktober kl 15.00, bjuder vi in till Artist Talks då vi berättar om vårt samarbete och om hantverket bakom begravningar.  

Antalet platser är begränsat så hör av er till oss via mejl om ni vill delta.

Ingrid Unsölds arbete rör sig fritt. Från det dukade bordet till den sista vilan, via det gestaltade rummet. Hon har rönt framgångar såväl med rosa elefantkoppar, inspirerade av tv-programmet ”Fem myror är fler än fyra elefanter”, som med räfflade serveringsfat i jordnära färger och Japandoftande ramenskålar. I september har hon en pop up-butik/utställning på fina Riverside Club i Nakameguro, Tokyo, och under höstens omgång av ”Så mycket bättre” äter och dricker stjärnorna ur Ingrids keramik.

I utställningen utforskar Ingrid sin generations tankar kring döden. Känslor som fruktan, rotlöshet, smärta, kärlek och försoning gestaltas i ett antal keramiska urnor.

Urnorna för ”Evigheten är oändlig” är nya för utställningen och baserade på samtal med generationskamrater.

Vid frågor eller för mer information:

Systrarna Ocklind Ceremoni & Begravning, sofia@systrarnaocklind.se

Ingrid Unsöld, hej@ingridunsold.se

Arrangörer är Konsthantverkscentrum, Svensk Form och Konsthantverkarna.

Se schema på stockholmcraftweek.se

Foto: Ida Borg