Program och trycksaker

Programblad, inbjudningskort och tackkort.

När vi planerar en begravning tillsammans med er anhöriga vill vi hitta det som är unikt för personen som ni har förlorat. Begravningen ska spegla personen i både stort och smått. Platsen, dekorationerna, musiken, förtäringen, stämningen, minnestal – ja, allt ska kännas rätt. Och det gäller även detaljerna. Ofta är det just detaljerna som lämnar ett stort avtryck; en liten blomma i bänkraden, en lykta vid entrén, kistskyltens utformning eller hur vi bär kistan är exempel på detaljer som kan göra skillnad.

Ofta kan trycksakerna bli de käraste och mest bestående minnena från en begravning. Allt från dödsannons och inbjudningar till programblad, placeringskort och tackkort. Det blir ofta fint att hitta ett genomgående tema för trycksakerna som fångar personen. Det kan vara symboler, foton, målningar, mönster, blommor eller något annat. Kanske är det en specifik favoritblomma som finns med på alla trycksaker eller kanske en handmålad segelbåt för den som älskade att segla? Även här tycker vi att detaljerna är viktiga.

Sofia är utbildad grafisk formgivare och hon kan skräddarsy trycksaker och digitalt material för begravningen. Hon kan ta fram passande bilder, symboler, typografi med mera som speglar personen. Hon kan även hjälpa er att ta fram en personlig symbol. Symbolen kan specialanpassas för gravering på gravsten.

När det gäller trycksaker så låter vi dem antingen tryckas på tryckeri eller så skriver vi ut dem på fint papper här på byrån, det beror hur stort antalet är. Det grafiska materialet går givetvis även att få digitalt. 

Här är vår prislista för trycksaker.

Har du frågor, kontakta oss gärna. 

Related posts

Kistor

Urnor

Dödsannons