Anna och Sofia

Vi systrar är uppvuxna i den lilla byn i Ocke i Västjämtland där vi var den 15:e generationen på släktgården. Det var ett varmt hem fullt av människor, traditioner, musik och samvaro. Många släktingar från när och fjärran samlades hos oss och vi delade många högtider, både i glädje och sorg. Uppväxten på Ocklindsgården gjorde oss trygga och lade grunden för vårt stora intresse för människor. Numera bor vi båda på Södermalm i Stockholm …

Sofia Ocklind Rastbäck

Efter att många nära anhöriga gått bort på kort tid ville jag ägna mitt liv åt något mer meningsfullt. Mitt jobb som Art Director och formgivare kändes plötsligt världsligt. Jag fick ett nytt perspektiv på livet. Som begravningsrådgivare och officiant får jag utlopp för min kreativitet men jag får även hjälpa andra och på allvar göra skillnad. Det känns så bra!

Jag bor på Södermalm med min man och våra två barn, Klas och Magda. Vi trivs i stan men så fort vi får chansen åker vi upp till våra hemtrakter i Jämtland. Vi trivs i fjällen och tycker om att gå på tur både sommar och vinter.

Jag tycker om musik i alla former, både att lyssna till och att utöva själv, och har jag tid över målar jag gärna en tavla eller tar en promenad. För mig är det viktigt att ta hand och umgås med mina nära och kära, inte bara den närmaste familjen. Vi har många vänner och jag tycker mycket om att äta god mat och dricka gott vin tillsammans med dem. Sedan älskar jag att bada – året om!