Minnesstund

Att samlas på något sätt efter att ceremonin är över kallas ofta minnesstund. Det är ett tillfälle där familj och vänner får tillfälle att träffas, samtala och minnas personen som dött. Minnestunden kan utformas helt efter era behov och tankar. En del familjer väljer en enklare måltid eller kaffe och kaka.

En annan familj vill ha en större fest. Ibland håller man tal, läser upp minnesgåvor eller visar ett bildspel med minnen och berättelser. Vi tycker att minnesstunden är en viktig del av avskedet för att man just i samtalet och gemenskapen kan finna mycket kraft till att bearbeta sorgen och gå vidare.  

Bra att tänka på inför en minnesstund

  • Bjud in till minnesstunden via annons eller personlig inbjudan så att vänner vet tid och plats och kan anmäla sitt deltagande.
  • Fundera på vem av er som hälsar välkommen, fördelar ordet om tal ska hållas samt läser upp eventuella minnesgåvor.
  • Om ingen i familjen vill fördela ordet kan vi på byrån hjälpa till. Ni kan även fråga präst eller officiant om de kan vara med.
  • Ska ni ha bild- eller filmvisning med viss utrustning är det bra att meddela oss eller lokalen där minnesstunden ska hållas, så att det blir en bra lösning.

Vill ni diskutera idéer och former för hur ni kan skapa er minnesstund, kontakta oss gärna.

Vi kan även skicka menyförslag.

Related posts

Planera en begravning

Våra ceremonier

Vad kostar en begravning?